Napenergia felhasználás
  Napenergianapenergia Termékeknapkollektor Referenciáknapkollektorok Ajánlatkéréskollektor Kapcsolatfűtésrásegítés Történet
 

Napenergia hasznosító termékeink

A napsugárzás egyszerű berendezéssel - napkollektorral - átalakítható közvetlenül felhasználható hőenergiává.

A korszerű napkollektoros rendszerek a gyengébb, szórt napsugárzást is hasznosítani tudják, ezért nem csak nyáron, hanem egész évben használhatók.

A napsugárzás energiája Magyarországon is elegendő ahhoz, hogy segítségével jelentős részarányban fedezni lehessen az épületek hőenergia igényét.
  Napenergia hasznosító rendszer

Rendszerünk az alábbi elemekből épül fel

Napkollektorok

A napsugárzás energiáját a Thermosolar típusú szelektív síkkollektorok alakítják át hőenegiává. Az elnyelőlemez szelektív bevonatának, a nagy tisztaságú szolárüveg lefedésnek és a kollektorház jó hőszigetelésének köszönhetően, átlagos körülmények esetén a kollektor hatásfoka megközelítőleg 60%, maximális hatásfoka pedig 80%.

A napenergia rendszerek legfontosabb eleme a napkollektor! Elsősorban az alkalmazott napkollektorok minősége határozza meg a hasznosítható napenergia mennyiségét! Válassza Ön is Magyarország piacvezető napkollektorát! A németországi Thermosolar AG cég a világ egyik legnagyobb és legrégebben működő napkollektor gyártó vállalata, mely úttörő szerepet játszott a napenergia hasznosítás európai elterjesztésében. A napkollektor jellemzői: kiválló minőség, hosszú élettartam, esztétikus külső, magas termikus hatásfok. A Thermosolar szelektív napkollektorok elnyelőlemeze nem csak jó hatásfokkal nyeli el a napsugárzást, hanem megakadályozza a felmelegedett elnyelőlemez visszasugárzását is!

  Napkollektor

A jó napkollektor titkaNem szelektív kollektor             Thermosolar kollektor

Vezérlés

Digitális, mikroprocesszoros szabályozó, mely érzékelőkkel méri a kollektorok és kollektorokkal fűtött tárolók hőmérsékletét, és ezek függvényében irányítja a rendszer üzemét.

 

Szolár állomás

Praktikus szerelési egység, mely egy szerelőlapon tartalmazza a szükséges solar szerelvényeket: hőmérők, solar szivattyú, bizonsági szelep, nyomásmérőóra, elzárók.

 

Tágulási tartály

A napkollektor kör környezetbarát, nem mérgező fagyálló folyadékkal feltöltött zárt rendszer, melyben a folyadék tágulását membrános tágulási tartály biztosítja.

 

Csővezeték rendszer

A kollektorokat és a tárolókat teljes terjedelemben hőszigetelt, vörösrézbol készült csővezeték rendszer köti össze.

 

Energia tároló

A napkollektorokkal előállított hőenergiát melegvíz formájában lehet tárolni speciális, jól hőszigetelt tartályokban. Tárolót azért célszerű alkalmazni, mert a napsütés időtartama általában nem esik egybe a melegvízfogyasztás illetve a fűtés idejével. A tárolókat mindig belső, temperált térben kell elhelyezni.

 


 
A Napos Oldal
Napenergia hasznosítás    Tel.: +36-20/391-99-42    e-mail: nandiberendi@gmail.com