Napenergia felhasználás
  Napenergianapenergia Termékeknapkollektor Referenciáknapkollektorok Ajánlatkéréskollektor Kapcsolatfűtésrásegítés Történet
 

Történet

Minden egy helyen, ami a napenergia hasznosításhoz kell...

Berendi Nándor Berendi Nándor vagyok, 1976. október 19-én születtem. Tarjánban, egy szép kis sváb faluban felnőve közel voltam a természethez. Mindig is fontos volt számomra a környezet. Gimnázium után tanulmányaimat Mosonmagyaróváron folytattam a Pannon Agrártudományi Egyetemen. Itt már kezdett kialakulni, hogy milyen irányba érdemes mozognom: környezet, környezetvédelem.

Az egyetemen gazdasági szakon a szakismeretek mellett gazdasági, üzleti ismereteket is kaptam. Agrármérnöki diplomával a kezemben elkezdődött a nagybetüs élet. Többen kérdezik, hogy ebből aztán hogyan kerültem a napenergiához? Az én történetem úgy indult, hogy családom falusi turizmussal is foglalkozik Tarjánban. Nálunk sok külföldi vendég megfordul, és volt egy német újságíró család, akik minden évben 2 hetet töltöttek nálunk. 2001 nyarán is nálunk voltak, és hoztak mindenféle prospektust, ismertetőt az ő életükhöz kapcsolódóan. Sokat beszélgettünk velük mindenféléről egy pohár bor mellett. Napenergia prospetus is hoztak ebben az évben. Ajánlották, hogy milyen jó a napenergia rendszer, mivel pont ebben az évben csináltatták ők is meg Németországban házukra. Csak dicsérni tudták. Ajánlották nekünk is, csináltassunk meg mi is a családi házunkra. Ez meg is valósult, elkészült a saját napenergia rendszerünk is.

Megújuló energia hasznosítás Ekkor én tovább futtattam a gondolatot: friss diplomásként néhány hónap otthonlét után merre tovább? A napenergia egy jó irány lenne! 2002 elején nekiláttam prospetust, ismertetőt készíteni erről és lám áprilisban már volt is megrendelésem. Aztán jött a következő és így tovább. Az első év olyan jól sikerült, hogy azt mondtam: igen, ezzel szeretnék foglalkozni. Ez az, amit kerestem. Ezt szeretném hivatásként csinálni az életemben. Szerintem nagyon fontos az életben, hogy az ember szeresse azt, amivel foglalkozik. Azóta is hálás vagyok az életnek, hogy azzal foglalkozhatok amit szeretek csinálni. Ez mind a hivatásomra, mind a hobbimra is vonatkozik. A napenergia mellett hétvégenként a Heimattöne Kapelle, sramli zenekarban harmonikázom. (www.heimattone.hu)

2002 óta foglalkozok napenergia hasznosító rendszerek tervezésével, forgalmazásával, kivitelezésével és karbantartásával. Azóta már 102 működő rendszert sikerült elkészíteni szerte az országban. A legtöbbről fényképet is készítettem, amit a referenciák oldalon lehet megnézni. Remélem honlapommal segíteni tudtam kérdéseiben, érdeklődésében. Jó érzés nekem is, mint napenergia rendszer tulajdonosnak, és persze kivitelezőnek, hogy teszek valamit a Földünkért, környezetünkért és utódainkért is.

 
A Napos Oldal
Napenergia hasznosítás    Tel.: +36-20/391-99-42    e-mail: nandiberendi@gmail.com